Nikah!

Nikah!

Friday, 9 November 2012

Pelik...tapi SEDAP!

Hye again! ^^, Saje write banyak2 supaya korang ada bahan bacaan cuti2 sem mcm ni. hehe, jgn marah guys, GURAU je tau! kalau tak boleh bergurau...pergi masuk SURAU! ^ - ^

Ok, nampak tak tajuk entri kat atas tu...?? Nak tau tak ape yang pelik tapi sedap sangat tu? Well, the story begins...Hurm...mcm mne nak cakap ek? This entri is about me actually. Why me..?? yeah, sbb i know, i bukan makanan. I'm a human, right? X menarik...??? issshhh..jgn la mcm tu, alang-alang da masuk, biau bace sampai habis. ^ - ^

Ok, firstly ak nk buat survey dulu...Sape kat sini yg suka makan jeruk or anything yg masam la...sila angkat ape..?? Tangan...?? SALAH! Sila comment kat bawah! hehe, JOKING! Ok, ak x tau la knpe..tapi ak ni mmg suka gile kat benda benda yang masam + masin!
I love jeruk, mangga muda, garam, but...ak paling benci ASAM! Asam macam asam boi tu...bukan boboi boi tau guys...but ASAM BOY!

Ape murid murid...??? Ikut cikgu sebut ye, ASAM BOI...! Bagus...! Pandaaaaiii anak murid cikgu. (Tetibe terasa nak mgajar la pulak) ;D      Pelik kan guys? Buat statement suka masam masin, tapi asam boi tak suka makan, ape lah ak ni kan. Hey, dont blame me okay...salahkan lidah ak ni ha. Cause its the one who reject the Asam boi.

Honestly, ak mmg x reti makan asam2 mcm gambar kat bawah ni:
I Hate it!
I dont like anything related to asam boi. Even air skali pun....cause the taste is...urrgghh! Nampak tak asam-asam kat tengah2 picture tu? Tu semua i dont like.  Tak reti makan langsung. Oh, one more thing, i know kurma tu makanan nabi. Sunnah nabi. I didn't say that i hate kurma, but i just dont know how to eat it. Seriously guys, bukan ak x pernah cube makan kurma. Pernah cube, tapi kurma tu end up dalam bakul sampah, bukan dalam perut aku. Frust!!

Sushi mushi..??? lagi la aku tak boleh telan! Urrrggghh! The taste is just WRONG to my tongue. Sorry sushi, asam, and kurma lovers! X bniat nak gado pun, and x berniat nak membangkitkan sensitivity, but i just nk cerite about my like and dislike. Yeah, i know mmg ak ni antara manusia yg rugi sbb x reti nak eat those kind of food, i get it. Tp..nk buat mcm mne kan..?? tekak ak langsung x nk terima. Nak tau ape yg tekak aku terima and suka sangat2...??

These food are what i'm craving for:
Loooovvveee it!
Ok, sape kat sini yang pernah perah pure lemon, oh i mean the lemon juice tanpa campur ape2 air? Tak pernah? Berminat tak nak cuba? If berminat, now korang pergi amik lemon 3 biji or 5 biji, perahkan air lemon tu, pure tau. Pati lemon tu, masuk dalam cawan, then minum gitu je. X payah campur air. Sape pernah minum dengan kaedah mcm ni?? Gile...??? hahaha..maybe! Cause ak minum macam ni. Sedaaapppp!!! ^^,

Sape pernah ratah asam jawa yang mak korang guna untuk masakan tu macam tu aje. Raw! Sape? ce teka! Aku la...hehehe! Tgk movie sambil ratah asam jawa tu, sedap weyh! Hingga menjilat jari..! Licin habis pinggan tu aku kerjakan. hahahks ;D

You all pernah makan binjai tak? Jeruk binjai, or binjai muda yang masam2 tu, korang potong dengan pisau...then tabur garam kat atas isi die yang putih tu, then makan. DELICIOUS! Urrggghhh...terliur nak makan! Mangga muda biasanye orang cecah dgn kicap + gula kan..?? Ak makan mangga muda dengan garam + cili padi. 
Cili padi pun ak boleh makan macam tu je...cili jeruk??? Oh my favourite!! Jeruk?? Love it guys!

Ok, bile korang bace pasal makanan ksukaan aku ni, maybe korang rase aku gile. Maybe korang rase ak mengada-adakan cerita, but trust me! I wont lie to you..memang makanan2 ni la yang aku gemar nak makan. If tak makan, rase terliur! Sambil cerita kat korang ni pun, da buat ak terliur nak ratah2 asam jawa tu and drink the pure lemon! CRAVING SO BADLY RIGHT NOW!

I know makanan ni smua berasid, not good for my health, menipiskan kulit perut, boleh kene ulser perut and so on. Bape kali ak masuk hospital pasal makan benda-benda macam ni, toksah cakap la....cause penuh rekod aku kat Hospital Melaka tu. 

Korang kalau muntah keluar ape yang korang makan before that kan..?? like nasi or whatsoever la. Tapi aku pernah muntah, keluar asid je...how's that? Cool? Gross..?? Pathetic? Crazy..?? I dont have an answer for that. My mouth maybe did! And what answers that my mouth will give to you guys..?? simple! Blame my tongue!! :D

Ps: Okay, after you guys bace entri ni, if ada sesape yg nak try kaedah pemakanan ak, make sure korang mampu telan okay. If sakit, dont blame me. I just nak share about me self dgn korang je tau. 
Bubye!! ;D





No comments:

Post a Comment

<3 <3 "Leave Your Thought! Thank You." <3 <3