Nikah!

Nikah!

Tuesday, 6 November 2012

Barely Sleep!

Last night, i went to the nearest 7-eleven with my hubby, and suddenly i felt like drinking some caffeine .so i choose this as my drink:
Nescafe original. Looovvveee the taste! <3



Da lama x minum...my hubby saw i take this can then he said "Tak nak tido ke yang?" and i replied "Tak la, boleh je tido...ayang teringin nak minum." Then we head back to home. So...i spend my night updating my blog with a bottle of nescafe in my hand. Time tu mata mmg betul celik, segar...and time tu ak x rase anything's wrong lagi sbb ak ni mmg jenis night person. I mean mmg burung hantu betul la. Susah sgt nk tido awal malam2. Slagi x pukul 4, 5 or 6 pagi, mmg aku x heran langsung nk tido. Leka hadap laptop...

Then, siang hari ak jadi kelawar. hahaha! Teruk punya perangai kan...? Anyway, then ak pun rase mcm nk tido...so, ak pun try la nk tido. Tp x boleh tido langsung. Tulah..mase jwb soalan hubby td, ak cnfident sgt...mcm la nescafe tu x kan effect mata ak. Skali amik ko! Ak bantai pusing kanan pusing kiri sampai kol 7 pagi! Boleh kata x tido la malam td...sampai semua bunyi-bunyian ak dengar.

Bile da x boleh tido..mula la otak ak ni fikir yg bukan2...pasal hantu la, mati la...hish! Seeerrraaammm den!
Ok, the thing is, mati itu pasti. I know that...x pernah lupe pun. But..i'm not ready to die yet...cause ibadah x cukup lg. What the hell am i talking bout right now...??? But itu la yg ak rase mlm td...maybe effect caffein kot, sampai otak aku pun jadi x betul. Haha...then ada la jugak rase mcm takut nk tido sbb takut mati dalam tidur plak, tnpa sempat jumpe org2 yang ak sayang. Again?! Ape la yg ko dok merepek ni anis...?? Sorry guys...tadah je la mata korg tu eh.

Agak2 bosan bace ape yg aku merepek, nk teruskan boleh, tak teruskan pun boleh. Hihii...x nk la seksa mata korg dgn ayat merepek2 ak ni... ;) Thank GOD, here i am again, masih bernafas. Terima kasih Ya Allah!

And...mlm tadi tetibe ak teringat satu lagu ni...tajuk die,
IF TOMORROW NEVER COMES, by Ronan Keating. Click here to directly hear the song from youtube. If you had never hear it before..i think you guys should hear it now. X rugi ape pun right?

After hear the song, maybe you guys should check this out:

10 FACT OF CAFFEINE THAT YOU GUYS SHOULD KNOW ARE:




  • Caffeine tidak sahaja didapati dlm kopi, tapi dlm teh juga. Tea...?? yup guys, tea. I knew the flavour is yummy but consuming a lot of tea and coffee is not good for our health. Too much is always trouble and moderate is always favorable. Remember! 
  • Caffeine juga boleh membekalkan tenaga to our body and daya ketahanan kite mase tengah exercise tu will last much longer than usual. (Yang ni, ak x sure..sbb x pernah try lagi.)
  • Caffeine jugak mengerahkan otot menggunakan simpanan lemak yg ada dalam badan kite, and cara die memecahkan lemak adalah dengan meningkatkan metabolisme badan kite. (Pretty good huh)
  • Individu yang consume caffeine in daily life are said to be an effective worker than who doesn't. (Hurm...yeke?)
  • Caffeine jugak meningkatkan paras dopamine dalam otak yang membolehkan you guys berasa sihat secara optimum. (No wonder malam tadi i cant get my sleep...)
  • Caffeine menghasilkan stimulasi pada otak and other important parts dalam sistem saraf.
  • It helps recover our damage cell cause by a dangerous sinar UV cause caffeine contains antioksidan.
  • Caffeine jugak berkesan dalam mengurangkan a few critical disease such as Alzheimer, Parkinson, Jantung, Diabetes and so on...
  • Kelebihan caffeine dalam menentang masalah dihydrotesteron (DHT) yang merosakkan akar rambut sudah terbukti. (So..pd sesiapa yg hadapi masalah kguguran rambut tu, may start consume caffeine from now on. But..pada kadar yg selamat. Not addicted ok! Kang minum byk sgt, timbul penyakit lain plak and itu yang kite x nak.)
  • Lastly...sedikit sebanyak.. caffeine juga meningkatkan kesihatan kite...
Hurmm...byk jugak kelebihan caffein sbenarnye kan? Cause i know sstengah org x suka minum kopi or nescafe langsung. Like my sister...die memang x pernah langsung minum kopi. She told me that sape yang minum kopi ni is like an old man. Dalam bhasa mlayunye...mcm org tua la. And senang nmpak tua. Really??? 
Tang ni, ak x pernah tau pulak. Cause everytime die tegur ak minum kopi, or nescafe...i will say "Sape yg x minum kopi, tak menikmati hidup." Hahahaha! That's what i feel...really! ;D

But...smua tu terpulang pd selera masing2 la kan...? Nak minum. minum. X nak,  payah. simple as that sebenarnye...hidup ni x perlu nk complicated sgt..nanti hilang nikmatnya. Hahah! ;D
See you later!











2 comments:

<3 <3 "Leave Your Thought!" <3 <3