Nikah!

Nikah!

Saturday, 17 November 2012

Entry Panjang VS Entry Pendek!

Morning guys....!! Wish you have a nice day! ^^, Me baru bangun ha...(tenyeh-tenyeh mata nak bagi view clear). It's sunday morning..and usually, ramai orang kawin hari ni,jemputan pun belambak-lambak tu ha. My mom ask me ikut ke wedding her friend, but i dont want too. Malas! Dulu masa ak ngan kakak ak kecik-kecik, selalu je ikut my parents go to wedding. But now..bile da besar-besar belaka ni, malas la den.
Tak gemau ...(bahasa orang melaka.)

Everytime diajak, everytime tu jugak lah aku tolak. Sape kat sini yang tak suka pergi orang kawin jugak...??? angkat jari!! LOL Well, macam wedding yg aku attend with my hubby semalam, lain cerita la cause yang itu aku terpaksa pergi sebagai wakil my daddy. Kalau kene jadi wakil, and my hubby ada untuk temankan, aku boleh. But, if my hubby tak de, aku kene wakilkan...it's a NO. ^^,

Hurm...entry panjang VS pendek...?? Actually, sape kat sini yang prefer entry panjang, and sape prefer entry yang pendek...??? For me, dua-dua ada pro and kontranya.

Entry Panjang VS Entry Pendek!
Well, officially...as a reader la kan, contohnya macam diri aku. If aku da minat nak baca sesuatu like blog , aku lebih suka baca entry yang panjang. Sebab...??? Hurm...sebabnya, it's fun to read! 
Contohnya, if kita ni follow blog bloggers terkenal like Irine Nadia la kan, everytime she published an entry, whether it's long or short, semua suka baca kan..?? tak berganjak pun mata korang dari screen tu kan..?? Cause why...?? Bila kita da suka something, panjang or pendek..kita tak kesah daa..cause kita rasa macam nak, nak dan nak baca kan...?? 

Sebab tu la..entry panjang ni agak penting sebenarnya. It keep readers coming back for more sbb we had wrote an entry yang buat diorang rasa nak baca. Well, panjang tu bukan mcm entry yg terlampau-lampau panjang tau, cause that will make readers boring to read. Yelah, sampai da panjang nau....
But, if we want to write entry yang panjang-panjang, of coz kite kene make the writing fun to read! Baru la readers tak bosan. Kan guys...??

Entry yang pendek pulak..it's good! Sbb mempercepatkan page diupload. Haha, kidding! Entry yang pendek ni pun bagus as long as kita sajikan readers dengan writing yang tepat, mampat dan padat. ^^, 
Proses pembacaan pun jadi menarik..and kadang2, bagus buat entry pendek to keep readers coming back for more right..??? Sbb again, bila kita da familiar dgn satu-satu blog, we keep coming back for more! Yeahh! But, kadang-kadang bila terlampau pendek sangat, readers akan kecewa and mumbling "Laaa...sampai sini je..?? Kenape tak tulis lebih sikit...nak baca lagi..!!" (Okay, yg ni most happen to me!)

But kadang-kadang, as a blogger from my point of view, entry jadi panjang sebab we try to make it fun for you guys, supaya korang tak jemu membaca, and sebab entry tu need a lot of information or ada terlalu byk benda yg nak disharing-sharing kan. Sebab if a blogger tak pandai amik hati pembaca, sape plak yang nak bace blog kami??? I'm a blogger(Baru je lagi....and tak famous! LOL) but i'm also a readers. So entry ni...is my point of view. Sekadar pendapat aku lah. Pendapat korang...?? Boleh la share-share kat ruangan comment ye! ^^,
XoXo!!



No comments:

Post a Comment

<3 <3 "Leave Your Thought!" <3 <3