Nikah!

Nikah!

Thursday, 15 November 2012

Love Birds!





Hai guys! Okay, sementara ak ada mood dan tgh rajin nak buat entry ni...i'll write terus la k.Okay, pada sesiapa yang baru je baca my blog ni...if korang nak lebih faham tentang entry kali ni, korang kenelah rajin-rajinkan diri korang baca entry yang ITU dan yang INI!! (Klik klik pada perkataan ITU dan INI untuk korg mudah membaca k...) ^^,

Korang tau tak ape yang paling best skali yang pernah kitorang dapat...??? Masa PMR dan SPM, meja kitorang sebelah-sebelah tau!! really..tak tipu! tak percaya...??? nah tengok bukti ni!
Love Birds! <3 ^^,
Pelik kan guys...??? beratus kot calon PMR and SPM dlm sekolah kitorg, but...dah takdir yang meja kitorang sebelah-sebelah time PMR and SPM yang sebenar. Jodoh kitorg still kuat masa hadap dua exam yang besar time sekolah dulu. Tak terhingga rasa syukur ak pada ALLAH! Sampai kawan-kawan kitorang pun terkejut and cakap "Pergghhh...gila ar. Kuat gile jodoh korang." See...?? ^^, 

Tak payah terisau-risau or tertinjau-tinjau nak tgk die time exam. Toleh je sebelah, da nampak my hubby! HEHE.... ^^, Masa habis PMR, ak risau sgt2 yg kitorg akan terpisah cause mostly la kan..after PMR je, ramai budak yg nk pindah sekolah cause nk masuk sekolah teknik bagai. Time tu ak risau sangat2 yg family kitorg akan pindahkan kitorg sekolah...my parents ugut ak if ak x dapat 8A in PMR, ak kene pindah sekolah. Takut punya pasal..ak punye la pulun..alhamdulillah..dpt 7A 1B pun ok what. I'm save!! LOL

Then mase form 4...ak amik aliran ICT and my hubby amik sains teknikal. Time tu blur2 lagi nk amik aliran sains ape kan...so, main masuk jelah. Then, at last my hubby pindah masuk my kelas, 4 ICT cause dia nak we be together in form 5 too. Suka sgt! Pucuk dicita, ulam mendatang la katakan...then, kitorang belajar la sama2. Meja ak paling depan sekali cause ak x suka dok belakang! Nak belajar! Hehe..meja my hubby plak belakang meja ak. Once again, tak payah susah-susah jalan jauh2 nak jumpa or cakap dengan my hubby. Toleh je belakang tu ha..da settle masalah! Borak la sampai lebam! 



After SPM plak...skali lagi ak risau. Risau cause...ak buntu and tak tau ape akan jadi pada hubungan ni, cause memang kitorang rapat sangat2...kitorang berkongsi segalanya! Susah senang, suka duka...gadget,money, everything la. What we had, tak mungkin ada pada couple yang lain cause seriously..both of us da macam laki bini dah.. 

Wait a minute, laki bini bukan bermaksud both of us da terlanjur or what! Not that way okay. Think positive guys..Laki bini yg ak maksudkan is that since form 2, ak yg sediakan everything untuk die. Like baju sukan...bekal makan, bekal baju. Segala kelengkapan la pendek kata, ak yg uruskan. Ak bangun pagi2 around 5 am, cook a dish for him sbb kitorg merancang perbelanjaan kitorang. 

Kitorang pergi sekolah pun naik satu moto berdua...jalan kaki sama-sama, when we go out dating, naik bas sama-sama. Semuanya la. Sampaikan homework dia pun ak yg tolong buatkan. HAHA, LOL..mengarut...? Maybe, but itulah KAMI. Kalau ak tak uruskan dia, memang tak terurus la dia jadinya. Betul..tak tipu. Ak da try da. But...tak menjadi, he need me, and i need him. So..?? We shared our lives together. Most people tak faham..but it's okay, biar kami berdua je yang faham. 

Ape yang aku risaukan after SPM...??? Aku risau..and aku fikir, macam mana if salah sorang dari kitorang kene masuk PLKN...?? What if one of us CURANG...?? What if tetiba...after 5 years, hidup sama2, siang malam berjumpa, SMS 24/7...all year long, then suddenly, semua tu has to change sbb belajar kat tempat yg lain-lain...??? What if relationship ni tak berakhir kat jinjang pelamin like we always want and hope for...??? 
What will happen to us and our relationship...if all of that thing happens...??? 
What if....???

Seriously...i'm damn scared, cause he's the one I couldn't live without! Till next entry...
will be continued guys..! ^^, 
Xoxo! 











2 comments:

  1. hmm.. dah lama sgt tinggalkan zaman sekolah.. teringat zaman sekolah dulu :)
    [link blog saya kat sini]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..rindu zaman sekolah sgt2 cause zaman tu yg paling best kan.
      ^^,

      Delete

<3 <3 "Leave Your Thought! Thank You." <3 <3