Nikah!

Nikah!

Monday, 12 November 2012

Mi Hermana!

Assalamualaikum, and hai semua! I'm Back! ^^, Again..meghilang lagi. hehe..bukan tak nak update blog, but i do had my privacy life right...?? soo...after kuar sightseeing and all,badan da penat + migrain, soo...tak terlarat la nak updated blog...kang kalau hari-hari update, da macam hape da pulak kan. Macam da tak de kerja lain plak yang boleh ak buat. ^^,

Hurm..cuti sem ni i'm not quite busy, busy berjalan je.. ;) Result...?? Da dapat da, and it's my secret!
For what i know, I'm grateful to Allah, cause He had give me the very best result! Next sem, insya-Allah, I'll complete my Dip! I'll make sure of it. ^^,

Ok, enough, notice the title?? Mi hermana. Yes! Today, i wanna write an entry about Mi Hermana. Tau tak ape maksud Mi Hermana tu guys..?? Bukan Miss Tress Hermanas tau! Yang tu drama latin! Oh, one of my favourite latin drama! Selain korea, latin is my passion too! Love Mexico! sbb trpengaruh dengan cerite die. hehe! Well...Mi Hermana tu maksudnye, my sister la guys...

Ok, fyi, ak hanye ada dua beradik je, and i'm the youngest! Which mean...i'm the BONGSU one la..ha broken english terus ak kasi. ;) Ak hanya ada sorang kakak je, and yes i have no male sibling. I'm glad! hehe
Know why...?? Sbb if ak ada abang, ntah macam mane la die cntrol hidup adik die ni. Thank God, i had one and only, my sis. Jantina pun sama, perangai pun hampir serupa, tapi berbeza. Nak tgk my sis..?? here's the pic!
Mi Hermana! <3
Ok, she's a nurse! I'm proud of her cause x semua orang boleh pegang profession like her. I know, blambak nurse or orang yg blaja nurse kat dlm Malaysia ni kan..but out of the million, She's the successful one! ^^,
Now, die tengah sambung blaja kat IJN, cause die minat sgt dengan jantung! Dunno why...! Da die minat, nak buat mcm mane kan..?

Mi hermana is the best! Die paling suka buat suprise kat family die...kiranye mcm diam-diam ubi berisi la..
Die garang..suka budak2, tp dlm mase yg singkat je. Cause if lama2 nanti, die rasa rimas. OMG! I know right...?? Smua sepupu2 ak, kecik2 lagi and diorg smua paling rapat dengan ak. not my sis, sbb diorg sume cakap my sis garang. hehe! If diorg smua balik, mmg ak yg lelah. Sampai tak cukup kaki nk melayan..
I always say to her "If ko da ada anak nanti, ak rase...bergelimpangan anak ko. Tak terurus!"
Then she'll said "Sbb ak tau maksu die ada. Maksu die la yang melayan die nanti. Ko kan suka budak2." HAHA, Funny!! Grrr! Geram dgn my sis ni!

Ak ada sorg je akak, tp rase mcm ada sepuluh org kakak cause sometimes, perangai kakak ak ni boleh bikin satu family ak pusing mcm gasing! Haihhhhh...(mengeluh panjang)
Oh,we had a special nickname for each of us..x limited kat kitorg je, cause kadang2 kitorg guna nama ni kat sepupu2 kitorg jugak. Dulu, mi hermana blaja nursing kat Kelantan, then one fine day die balik mlaka...
Die start calling us, i mean me, and my cousins semua la dgn nama eton. Tak kira jantina ok!

Eton tu is singkatan for "Mohammad Nor Zaiton". I mean...what the blog!! Nama ape tue?? Nak kata nama laki, ada nma pmpuan. Nak kate nama pmpuan, ada nama laki. Haiya! PONING KEPALA! Memula smua protest x nak kene panggil dgn nama tu. But lama2, da tbiasa pulak! LOL
Kdg2, what funny is...bile da ramai2 bkumpul kat my grandma house...smua cousin ada kat situ, dr kecik sampai besar, then she called "Etttoonn!!", pastu semua cousin2 ak pandang! HAHA! Cause smua tak  sure die panggil ak ke...panggil diorang. Then, mi hermana pun overwhelmed kejap! LOL

Whatever it is...she's Mi hermana! I love her sooo much! Walaupun kadang2 kitorg ada btikam lidah, gado mcm budak2...but all of that buatkan kitorg jadi lagi rapat. Dr kecik, ak hidup dgn die, and i still need her in my life forever! I LOVE MY SIS soooo damn much, cause i know deep in her heart, she LOVES ME much too! <3 



Ok, notice tak yg my sis punye kulit lg putih dr my skin...? Well...fyi, kulit die memang putih smulajadi. bukan putih mekap okay...?? Know why i said that..cause she is mi hermana, of coz la ak tau die pakai ape...ape yg die tepek kat muka die tu ha. If die ada pakai mekap yg boleh buat kulit muka die jd seputih tu, ak rase ak la org pertama yg jadi customer tetap die! 

Ok, untuk pgetahuan korg...me and my sis ada darah kacukan sikit. My grandfather belah mak is chinese. My grandfather belah ayah plak, is pakistanis. Sooo...basically, ak ngan kakak ak ada darah melayu-cina-pakistan! Lucky us..cause bkn senang2 nak dapat 3 darah yg berbeza kan..?? LOL

So...ak banyak ikut belah ayah..dr segi badan,muka,minat,semua la. Semuanya berkaitan dengan hindustan! Tu yg muka ak x secerah kakak ak tu...plus my mom said that when she's pregnant with me, die banyak mgidam nk makan kuih kaswi and air coke! 

Mi hermana pulak byk ikut belah mak ak..yg the chinese one. My mom said that when she's pregnant with my sis, die byk minum air soya! Sooo...i guess sdikit sbanyak darah dan pemakanan ibu mase mgandungkan kite mmberi kesan pd kitorg punye skin. korang plak mcm mane...??? ;)
Ok, that's all guys! Bubye for now, cause mood mgemas da sampai! ^^,
XoXo!




No comments:

Post a Comment

<3 <3 "Leave Your Thought!" <3 <3