Nikah!

Nikah!

Sunday, 4 November 2012

Paranormal Activity 4!!


Assalamualaikum...ola! ;) Whatcha doin right now...? Me...? just woke up haha..yelah,mlm tadi tdo lmbat...
Nak2 lg cuti sem ni ha..so amik ksempatan la bgun lmbat. Ape salahnye kan?? I'm pretty sure, you all kat luar sane pun sama je mcm sy... ;D

Ok, this time i wanna write about My favourite movie Paranormal Activity...which might scared me to dead someday. Ehhh...? x laaa, setiap kali ak tgk movie ni at cinema, mmg rase mcm nk tcabut nyawa dah! Haissshhh...ok, stop with the mumbling, now i'll begin my story. Last weekend, disebabkn ak da laaaammmmaaa sgt2 x tgk wayang, sbb da lamaaaaaa sgt x kuar jln2..soooo, me and my hubby decided to went for some shopping & watch movies...! Da plan awal2 da nk tgk Paranormal Activity ni sbb dr paranormal activity 1, sampaila paranormal activity 4, ak x pnh miss cite ni lgsung! mmg favourite sgt2!

Ok, to be clear...i'm not a fan of horror movie guys. Because ak ni penakut! bkn stakat penakut..but should i say...penakut nk mampos? hahaha...tttaaaapppiii...disebabkn jln crita movie ni agak uniiiikkkk....menariiiikkkk....and i'm tertarrrikkk...soooo,ak jd salah sorg penunggu cite ni. Mgharapkan stiap hari, talk to my self  like "Bile laaaa paranormal nk kuar la...x sabar nk tgk ending die!". Haaaa...mcm ni la ak klu da suka sgt kat satu2 movie tu.

Sooo...pd hari tersebut, we watch it at Gsc Dtaran pahlawan. Tmpat favourite ak utk tgk movie at Melaka ni, which is our hometown is at GSC dataran pahlawan only! tmpat lain....??? NO! I dont like it sbb x rase mcm suasana tgk movie pun. Although kat JUSCO ada gsc yg bru..tp for me, i prefer dtaran pahlawan more. ^^, So...disbbkan movie ni cte baru, ak dptla tgk kat cinema nmbor 1 yg besar gedabak tu..hehe.

Yg bestnye...ak dpt tgk movie yg ak suka, with my hubby, in my favourite cinema. Yg x bestnye pulak...since the moment we got there, ada la beberape ekor beruk mak yeh ni, i mean budak2 yg bru nk naik ni, umurnye dalam 15-17 something like that, memekak x habis2. If slow, x pe jugak, tp ni....??? kuat sesgt! And seriously guys, my concentration terganggu gile!! When my movie time being disturbed by a bunch of monkeys like that, it seriously do piss me off. And fyi, diorg dok sbelah seat ak, and blakang seat ak. sooo...mmg myirap la kan? I tried to stay calm and pretend like nothing happened. My hubby also adviced me to be patient...do not get angry until the movie start. Hahaha..see?? That means, when the movie start, i can start scolding those monkeys. My hubby pun pissed off jgk dgn diorg ni, tp die mls nk cr gado.

Die seorg yg sentiasa teang, sabar and x kan cr gado dgn org eventhough org tu mcm MONKEYS! but, if things teruk sgt, x de la die bdiam diri. Me??? ak jnis yg x pyabar...haha! mmg trus sound je klu jumpe monkeys2 mcm ni dlm wayang. Sooo...the movie started, these monkeys still act like monkeys and what did i do...??? I yell it out loud and said "SHUT UP LAHHH!" haha, brave right?

U guys should try it too! Then diorg senyap la skejap...i get to enjoy my movie, but then x smpai prtengahan pun, diorg da bising balik. Macam.....Haaaaarrraaammmm!! My hubby da pandang2, tenung2 diorg da. Then, nsb baik seats x penuh in our row, so my hubby ajak pindah ke kanan row. jauh skit dr those monkeys...so, we did! Even kitorg da pindah jauh mcm tu pun, still blh dgr suara monkeys2 ni memekak. org lain pun myirap jugak. Ada 1 cina yg dok sbelah kitorg ni, bdehem ckup kuat, tu kira mcm sign to say "Diam la gile. Memekak je! ak nk tgk cite ni." Hahha..just kidding. That chinese x ckp mcm tu pun, but the bdehem part is true ok!

Then...after a few minutes, those monkey get out from the movie. What a relief guys!! And when they do berambus, my hubby yg perasan dulu, and he tell me this "Berambus pun budak2 bodoh tu. Menyakitkan hati je. Memekak." Hahaha. So! This movie..hurmm...how did i should review bout it? Ok, cite ni mmg creepy sgt2. If korg tgk cite ni, its like bnda ni mcm normal tau. Mcm boleh happen kat korg jugak. Pernah x korg dok sorg2 kat umah, and hear something moving la, bnda jatuh la, like anything la yg make sound. Sooo..korg pergi tgk, x de ape pun, and x de org pun. Bnda ni slalu jadi kat ak. When i'm all alone in the house, kadang2 bile umah ak penuh dgn org pun, ada je bunyi2 ni. Mmg x dpt diellakkan..but tu bkn bmaksud yg umah ak bhantu!!! nooooo! nnnoooot at alll!

What i'm trying to say is that bile korg ada experience bnda2 mcm ni, and korg plak tgk movie ni dr paranormal activity 1 - 4, sdikit sbyk korg msti rase cuak, and mesti rase mcm "Benda yg ak rse ni sbijik mcm dlm cite tu." Sdikit sbyk, mula la otak korg brkhayal...berimiginasi tentg bnda yg bukan2, pdhal x de benda pun sbenarnye. Betul x...??? spe yg pernah rase mcm ni, sila angkat ketiak! LOL...i'm kidding!

Paranormal 4 ni crita pasal yg katie and hunter da ditemui dr prsembunyian diorg slama ni. Igt x pranormal activity 1, yg katie bunuh tunang die si micah tu? Then pranormal activity 2, yg si katie ni culik hunter and bunuh smua fmily kakak die tu? Then pranormal activity 3, tell us about rupenye, nenek si katie ni yg amalkan ilmu hitam, die yg sacrifice cucu2 die ni kat demon. And that demon da rasuk si katie sejak paranormal 1 lg...and it continuous till paranormal 4! Cite ni mmmgggg....menarik!! Adoyai..perasan  dr mula ak membebel td, x de skeping gmbr pun bout this movie?? haha, sbb nye...??? ak takut gile gile nk copy paste gmbr tu dr google. TT .TT   Sbb...gmbr die pun da ckup creepy and mampu buat ak duduk tercongok kat atas katil sorg2 sampai x mampu nk bgerak lgsung! Trueeee story! Sorry guys...ak  dpt nk sediakn gmbr movie ni, ape kate korg google sendiri?? hehe...



Later, i'll write bout how i find out bout this movie the the very first time...ok? Stayyyy tuned guys! ^^,




No comments:

Post a Comment

<3 <3 "Leave Your Thought!" <3 <3