Nikah!

Nikah!

Wednesday, 14 November 2012

Jodoh Kuat!


Assalamualaikum guys...!! How's your day...?? Mine's pretty great! ^^, Okay, entry kali ni sambungan entri HADIAH DARI LENAKU! Belum baca entry tersebut...?? Berminat nak bace...??? KLIK SINI!!!!



Okay...start dari hujung form 1 tu...,we both dating again...up until form 5...!!! Yes! Hubungan kitorang bertahan lama...eventhough banyak sgt halangannye! Byk yang dengki..yang busuk hati...eh macam-macam la. Ragam manusia ni memang memeningkan kepala otak aku. Termasuk ada segelintir cikgu-cikgu kat sekolah tu yang anti dgn me and me hubby cause diorang rase kitorang berdua ni gatal tak bertempat! LOL

Maybe bg diorang, cinta kitorang ni just CINTA BUDAK SEKOLAH je...membazir masa, tak dapat ape-ape faedah pun, then akan membuatkan kitorang lalai dalam pelajaran. Kena lecture dengan guru disiplin...takyah tanya la bape kali...sejak form 2 lagi, tak terkira bape banyak cikgu-cikgu yang kaunseling kitorang, but yeah! THIS IS OUR LIFE! We make the decisions..and we decided WHAT WE WANT! Stubborn kan kitorg ni...?? haha..well..kalau da cinta, tak boleh buat ape guys. That's why orang cakap CINTA TU BUTA!

I know, all the teachers nak yang terbaik buat kami berdua, but we're not kids anymore! We know what's bad and what's good...we're a mature teenagers. Kalau sesetengah couple, maybe ada yang da give up kalau kene macam kitorang ni, mane taknye, mana-mana pergi ada je orang pandang senget kat kitorang..budak2 sekolah..cikgu-cikgu. Penat sebenarnye hadap pandangan dan kebencian orang ni guys. LELAH dibuatnye..but again, bila ak fikir-fikir balik...kalau kite asyik amik peduli dengan ape yang orang cakap, sampai bila kite nak bahagia...?? Asyik nak fikir pasal orang jeee...asyik nak amik serious tentang ape yang orang cakap about our life..sampai bile kita nak maju...?? Cause, again, it's OUR LIFE. We get to decide what's best for us...after all, if something happens, we're the one who deal with it, not them.

Luckily...still ada orang yang mendoakan kebahagian kitorang...lucky us, still ada cikgu-cikgu dan kawan-kawan yang faham dan menyokong cinta kitorang...I'm HAPPY sgt2! At last, ada jugak yang memahami perasaan kitorang ni. Memang aku rase bertuah sangat2. Thanks to them, kitorang berjaya sampai ke tahap ini. Pada musuh-musuh yang benci kitorang tu...diorang buat kitorang jadi lebih semangat to prove they are wrong bout us, cause our LOVE is TRUE! And both of us..takkan tercicir dalam pelajaran! We had proven it! I've got 7A's and 1B in PMR, I've got 4A's in SPM...while my hubby got 5A's 3B in PMR and 3A's in SPM. Yup, we did it! Mane ada kitorang tercicir ni...?? 

Ak jadi pelajar cemerlang kat sekolah tu, dua kali! In PMR and SPM termasuk la pencapaian mata pelajaran terbaik bg whole tingkatan and more. Okay, not that i'm show it off now, but all i'm trying to say is...sape yg cakap bile kite bercinta mase sekolah, kite akan jadi manusia yg tercicir dalam pelajaran...?? Sape yg ckp kite tak boleh berjaya...?? WRONG!! semuanye terpulang pada nawaitu kita, niat kita datang sekolah tu yang penting sebenarnya guys. Kalau kite nak masa hadapan yang berkualiti dengan our love ones, kite kene berusaha untuk menggapainya. Right guys.....?? <3

Next part...??? Bersambung..... ^^, Xoxo!
Stay tunedddd....okay...?? Keep Reading!



1 comment:

  1. keep it up anis...rase thanks sgt entry ni sgt syahdu..teringt time kat BRASS dl..terutame kne pggil ngn ckg sbb cinta..kan alhamdulillah..kita dpt buktikan kat ckg2 yg CINTA tu bukan stkat cinta skola..alhamdulillah org mcm kita dpt buktikan kita pun mampu b'jaya mcm org lain..tp thanks jgk dyorg ade gak support dlm mare2 kitakan..doakan yg terbaik..smpai jodoh jgn lupe jemput kami...:)

    ReplyDelete

<3 <3 "Leave Your Thought! Thank You." <3 <3