Nikah!

Nikah!

Monday, 12 November 2012

Hadiah Dari Lenaku!


Assalamualaikum...hye again! Okay, ak da buat entry bout my parents, my siblings, then now..i think i want to write about un regalo de mi sueño! Ape benda tu...?? UN REGALO DE MI SUENO = Hadiah Dari Lenaku! ^^, Told ya i love spanish before!

Okay,entry kali ni maybe panjang sikit kot...but i'm sure, sape yg kenal me and mi amor sejak sekolah dulu, baik kawan mahupun lawan, mesti ternanti-nanti dengan entry ak kali ni sbb well....you know, manusia, busybody! Suka stalk hidup orang yg die rase suka nak stalk! Nevermind..let them be! For all that I know, I'm Happy! So...they can stalk sampai lebam if that what they desire of. Eh..not you guys tau! Ak cakap pasal "diorang" yang pernah ada sejarah dengan "Me and Mi amor". Nak tau knpe ak ckp macam ni...?? well, if you guys interested, keep reading okay! Then you'll know ^^,

Officially, Me ANIS ASHIKALI is IN LOVE/ENGAGED with MOHD. ILHAM HANAFI MAHAYUDDIN! So...korang kenal tak kitorang ni sape...?? Sebab we're pretty famous jugak la kat sekolah, kat luar sekolah. Tak tau...?? Keep reading! ^^,
Me & Mi Amor
First of all, we're from a same school sejak form 1 at SMK Bukit Rambai. We're both live in hostel and from an RK students which is Rancangan Khas. Our dorm, and our bed both in the opposite direction, and tepi tingkap on the same level. So senang nak skodeng-skodeng. haha! (Eleh..sape yg pernah dok asrama tu mesti pernah skodeng-skodeng jugak kan...) Normal la guys...kite bukan skodeng diorg mandi or ape, just skodeng someone yg kite rase kite suka. Plus, time tu zaman remaja..al maklum la kan, darah muda. ;D

Ok, dulu...i didn't know him this well, plus ak x suka pun dgn hubby ak ni. Oh, i call my love "Abang." But, if ak bhasakan die ngan orang, i call him "Hubby." Get it right..??
So...mase form one dulu, die yg approach ak, said nak kenal bagai..then i refuse sbb time tu ak x kenal pun sape "Ilham" ni.

Nak dpendekkan cerita...Satu malam yang indah..i had a dream! Dalam mimpi tu, ak ngan my hubby mesra sangat-sangat..well if you guys tak kisah, ak berterus terang je la ea, cause benda ni benar-benar terjadi dalam mimpi ak. Bukan direka-reka tau. Dalam mimpi tu...aku ngan hubby berpeluk cium,pegang tangan semua..in front of my mom. My mom ada skali dalam mimpi tu...and my mom macam bg restu la kat kitorang." Then, when I woke up that particular morning, rase mcm tak percaya ape yang ak mimpi malam tu. 

Puas ak menafikan...tapi tak boleh. Slowly...rasa cinta tu datang, that morning jugak. Mula la ak tenung menenung die at perhimpunan sebab kelas kitorg beratur sebelah-sebelah je pun..ak slalu suka beratur at barisan depan, and die slalu beratur kat blakang cause die tinggi. Then..both of us mula la sesi suai kenal bagai. One fine day, we became a couple mase form one tu jugak...

Disebabkan my hubby ni junior lelaki yang paling popular la dalam sekolah tu, and aku plak junior perempuan yang famous dalam sekolah tu, so...yg akak2 senior ni byk la yg tertarik dengan my hubby ni. Ak plak...byk la abang2 senior try approach. But, kitorang ni couple la pulak. LOL! Then..ada la yg start x suka..mostly budak2 setingkatan la sbb katanye my hubby ni pernah ada couple dulu time sekolah rendah. So what..?? Tu time budak2 la...nothing matters time tu. Then budak pmpuan tu plak sama sekolah skali dgn kitorg bdua...Habis die bawak satu geng form one datang boikot ak. Ak dipulaukan...kesian kan? But I dont mind..cause bkn diorg yg bg ak MAKAN! Plus...i have my own geng! Ak ada sorang kakak angkat and the whole geng of senior...semua nye yang best2, gile2, and take a good care of me + we all satu dorm! 

Nama kakak angkat kesayangan ak tu, KAK MIRA. I love her sooo damn much too sbb ak da anggap die macam akak ak sendiri. Kawan2 die pun da macam akak angkat ak jugak, sbb diorg baik sgt dgn ak. Jaga ak mcm adik diorg gile2. Best tau kawan dengan senior ni! Ok, this is my Kakak angkat yg superb! sampai skrg, we still keep in touch!
This is my Sis!

Love her!
Haa...ni la my lovely senior geng mase form one dulu! They are suuupppeerrbb!

Maybe geng2 yg boikot ak dulu ingat ak tak boleh hidup agaknye kalau diorg boikot ak, but they wrong! Hidup ak jadi lebih bermakna, lebih bahagia! And ada je orang yg nak kawan dengan ak. Makin lama, makin ramai yg nak berkawan dengan ak, cause bile difikirkan balik, ak  buat salah pape pun sampai diorg nak boikot2 ak smpai macam tu skali. 

Last2, sape yg boikot ak tu, datang kawan dengan ak balik. And ak accept diorg dgn tgn yg terbuka...cause, i'm not an arrogant person at all! If rase nk kawan dgn ak, ak kawan. Ayat kasarnye..(Ak tak pilih bulu pun dalam berkawan) Sape yg da kenal ak, tau la ak ni mcm mane. Mesra orangnye! Kadang2 smpai korg pun pening nak mlayan karenah ak tau. HAHA! Nonsense je diorg tu kan...?? Ntah hape-hape je. 

Maybe now, muka my hubby da matang, but if u guys tgk muka die mase form one dulu..mmg cute miut, mcm baby face + smart + Handsome. Skrg ni pun, he still look like before, but da makin tembam + matang. LOL. Then...ada je la anasir-anasir yang gatal and menggatal nak pecah belahkan ak ngan hubby. Penat nak bercerita dengan korang...so ak tak cerite detail sgt la. Time tu masih malu-malu lg. So sweet la kitorg time tu. Hadap orentasi sekolah and asrama sesama. Biar both of us je yg simpan memori manis tu semua. <3

Then...kesimpulannye, we did break mase form one dulu. Ak betul2 kecewa la jugak cause i really like him! Love him so much...but putus plak. ape kan daya...! Time tu da rase mcm tak de jodoh da dengan my hubby. But...after few months we break up, die cari ak balik cause he said, die menyesal putus ngan ak, die sayang ak sgt2, and die nak both of us together balik. ^^, Time tu.....haaaa, ak jual mahal habis-habisan! Biar die rase pulak! LOL

Orang kate, if da JODOH, TAKKAN KEMANA right...?? Ada jugak pepatah yang mengatakan, Kalau kita lepaskan cinta tu, and cinta tu datang balik pada kita, maknanya, JODOH KITE KUAT LA TU. Orang cakap..bkn ak cakap tau. And he did come back for me! ;) 
Haaa...ak cite sampai sini dulu la ye. Next part, akan bersambung! ^^, 
Adios amigo! Xoxo...
 



No comments:

Post a Comment

<3 <3 "Leave Your Thought!" <3 <3