Nikah!

Nikah!

Saturday, 12 January 2013

....Wisteria Lane....



Da lama aku nak habaq kat korang pasal ni...but I just feel it wasn't the right time to tell bout it, cause to write an entry bout WISTERIA LANE requires a great courage and bring lots of emotions from me. So, I decided to wait until the special moment to come and guess what....? Finally, it's about time!

In this entry, aku tak nak celoteh pepanjang kat mata korang, it's gonna be just a lot of pictures, so enjoy it.
For those yang tak pernah tgk DESPERATE HOUSEWIVES ni, aku tak tau nk ckp ape dah. But one thing that I do know...if korang nak tau ape yang hebat sgt pasal Wisteria Lane ni, and in order to feel what I've felt about this street, go buy or download it, or might as well as ketuk pintu umah neighbours korang and ask "Ada collection Desperate Housewives tak?" If the answer is no, korang tarik tangan jiran korang tu pulak utk teman korang pergi ketuk rumah jiran sebelah and the cycle goes on and on until....???? Bila korang da dapat collection DESPERATE HOUSEWIVES ni, baru korang boleh bersurai! Ada paham?? 
(Ak tak mintak korang dptkan complete smpai season 8, korg dapat season one pun cukuplah. Confirm after tgk, kaki korang tak sabar2 nak berjalan pergi ketuk umah orang utk amik season 2 pulak!)

DESPERATE HOUSEWIVES ni pasal ape je??? Hangpa tak tau ka...?? Oh, dia pasal isteri-isteri yang desperate, and selalu sgt ada masalah. Everytime the crisis arise, ada je cara diorang nak handle whether in a good or bad way. This story was comprises with excitement, jokes, funny moments, troubles, happiness, friendship, mysteries, and all sorts of thing yang kita akan deal with our own lives. Bezanya, diorang omputih, kita melayu dan islam. Maybe ada byk bnda yang depa buat, kita tak buat cthnye mcm drink alcohol and many more, but hey, come on...watch it, and learn moral of the story! (Bukan aku soh korang tiru gaya western diorang tau. Jangan memandai kata aku ajaq benda tak semenggah okayyy?)

Pada yang mmg fanatik gile pasal DESPERATE HOUSEWIVES mcm aku ni, and da lama follow cite ni, moh le kita bersama-sama recall the sweet memories down Wisteria Lane!
The story begins.....
My siblings from another mother. ;)
Well, from left (Gaby, Bree, Mary Alice, Susan and Lynette!). These are the original cast of desperate housewives, and when they were together in season one, they live up the moments by their charms. As the seasons extended, banyak le pulak cast yang berlainan masuk and the story line get's more and more exciting and unexpected!
From left (Susan, Karen Mcluskey, Bree, Katherine, Gaby.)



Okay, in this series...Susan is the Drama Queen (paling myampah tgk Susan create drama), Karen Mcluskey (the nicest neighbor I've ever known even-though she's old, but seriously...having her around lighten up Wisteria Lane), Bree is the best caterer I've ever known sampai sometimes I wish that aku akan jadi the best cooker ever like she did (but, hidup die macam perfect sgt sampai naik penat aku tgk keperfectan die tu, padahal ada je masalah), Katherine pun a good cook jugak, almost as good like Bree (but, die ni annoying sometimes), Gaby is a former model, and dia punyalah kaya sampai I wish and I wish, aku akan jadi sekaya die, sampai hari-hari aku boleh pergi shop designer collection for my self! (Life Gaby, boleh tahan menarik...and menarik sgt2 aku rasa), Lynette is a hardworking woman and die tak heran benda lain except keje dia and anak die, mak oiii...ramai!(But, hidup die fun! Jatuh bangun, die always pentingkan family die and die ni mmg klakar kadang2, owh...and Edie! Edie ni baik sbenarnya....baik sgt2, but die pilih untuk outspoken, so...ramai la orang tak suka die. (But, Edie, is one of my fav cast tau dlm cite ni.)

Okay, ponat terang satu2 kat korang...aku terang mana yang penting je tau! Yang lain....korang pergi tengok sekarang! Huhuhu... ;)
Okay, yang paling kiri skali tu la Edie! ;)
Okay yang bawah ni semuanya antara episodes yang menarik sangat2!:
Lynette kene held hostage kat supermarket by a crazy woman. Almost get her killed.
Paling best episode ni.
Nak lagi best? Time Katherine gone crazy sbb gilakan Mike yang
tinggalkan die for Susan. (Kan aku da cakap, Susan tu Drama Queen.)

More interesting scenes:
Airplane crash into Wisteria Lane...ko mampu bayang??

Celia solis, die ni comel bangat! Anak gaby, and yet...naughty!

Edie Britt died! Paling sedih! :'(

Juanita Solis, anak gaby jugak. Ni tahap degil die perghhh...250% kot!
Scene yang paling best dalam stiap season is bile ada scene anak2 gaby.
Huru hara wa cakap sama lu bhai....

Mike and Ian bgado brebut Susan. Kan aku dah ckp, Susan ni
Drama Queen. Lihat aja buktinya!

Gaby curang ngan Carlos with her gardener John Rowland.
John Rowland ni blakon dlm cite John Tucker jugak.
Dalam cite tu die mintak pelempang, dalam cite ni pun mintak pelempang.
Meh aku lempang sat *PANG PANG PANNNGGG!!*

Lynette hidap cancer, and diorang tgh pandang ape tu??
Pandang tornado dpn bijik mata...

Ha ni lah tornado yang kome kat atas ni pandang, tapi ni jauh lagi...
Time diorang pandang, tornado tu da ada depan bijik mata.

Eh, kalau nak listkan interesting scenes dalam series ni, sampai letrik umah aku kene potong pun, belum tentu aku boleh habis listkan...cause korang cuba imagine, tutup mata and bayangkan eh, *Buat!* . Okay, series ni ada 8 seasons and dalam satu season, paling kurang ada 20 episodes, so setiap episodes tu menarik nak mampos, ha cube korang kira brape ratus episodes yang aku kene listkan untuk tatapan mata korang?? Ko mampu...?? Aku tak mampu...ketaq lutut! (Korang buat la kira-kira ea, aku malas cause otak da tepu dengan maths!). So conclusionnya...tengok la sendiri.

Adore Gaby's punye wardrobe, ala - ala mcm ni la,
not exactly the same. Dream to have one!
Stakat ni aku belum habis tengok and menghayati sampai 8 season, aku baru je masuk season 6 ni ha, actually da tgk da kat 8tv, but terskip-skip, so aku tak puas hati...aku download la sume seasons die and watch again and again! Tak jemu langsung you ollsz...but episodes yang buat aku kuarkan air mata and hingus free are when eli died! :'(
This is my Eli! :'(



He's one of the nicest guy I've ever meet! Seriously....die mmg tersangat2 baik. Baik yang melampau amat, if korang tgk episodes ni, sediakan towel kat bahu tau. Jgn pakai tisu...confirm tak cukup. (Ak tak mampu nak komen lagi...cause ingat Eli, terasa sebak sangat2.) *Over kan?* Whatever.
The other episodes yang paling buat aku rasa sayang sgt kat Wisteria Lane ni, rasa paling sayang sangat kat desperate housewives sampai aku rasa aku nak terbang pergi Wisteria Lane time tu jugak is when diorang taburkan ashes Edie Britt kat seluruh Wisteria Lane....very heart wrenching moments. :'(
You have to watch this:

And the most part yang paling aku suka dalam series ni....??? It's the houses! Gosh....how I wish I would've owned it all. I want it to be mine! :'( 
Bree House's! Adore the lawn.

Gaby House's. Adore the view and roses!

Lynette House's. Adore the interior!


Susan House's. Adore the house and everything of it.
I want it to be mine!! :'(

Edie House's. Adore the design!

Recently, aku teringin sangat2 nak pergi Wisteria Lane ni....but it's at Los Angeles, California! Mane ada duit nak pergi situuuu!! Ntah bila kala la aku dapat jejakkan kaki kat Wisteria Lane ni. :'(
Silap-silap, mati dalam angan-angan je.... :'(  If aku dapat jejak kaki kat Wisteria Lane ni...aku nak turun, rasa and pegang semua yang ada kat situ, even the road itself! I want to be drown and immerse myself and I dont want to come back home, I just want to live there...in my Wisteria Lane. :'( 
Know what makes me sad....?? Watch this video...! You have to!


In the series, everyday Wisteria Lane looks sooooo damn alive to me, it's like it is a real suburbs, and I adore it so much....the second when I look at this video, I felt so sad and desperate...my heart begin to whispers and my eyes begin to search the life's that ones was there...and tears start falling down my cheeks as I discovered the life's that ones was there, may not be lived again as it has comes to an end. :'(
So...i guess now, you all know why Wisteria Lane is so damn important to me and...fairfarren fairview! 
Someday, on one fine day...I'll make sure that I would be there. :')





















Tuesday, 8 January 2013

Bad Luck! :(


Helloooo.....??? Anybody homeeee....??? Me me me!! *dah tebiat agaknya malam-malam ni.*
Yesterday, ak baru je baca tips kuruskan badan from blog Fatin Liana, then dalam hati berkata-kata *wahhh...bagus ni. Mesti kene cuba.* Cause antara salah satu cara yang pantas dan effisyen untuk menurunkan berat badan adalah dengan berjalan kaki selama 1 jam or more tanpa henti. *Bukan jalan lenggang kangkung mcm nak ke pasar beli ikan ye guys...kalau korang jalan lenggang kangkung mcm tu satu jam, yang aku pasti kangkung pun korang tak jumpa, berat badan pun tak turun-turun.* What kind of walking are we talking about...??? Jalan laju-laju! Sure, gerenti, confirm 200%, luruh segala lemak you all, but makan masa lah.

Jangan lah ko expect nak kurus dengan hanya berjalan laju selama satu jam dan ko pulak baru buat sehari dah tak tahan, hmph, say welcome *dengan tangan yang lapang* pada lemak-lemak baru ye. Since badan aku pun dah naik 10 kg dari yang asal, *eh cop, cop! 10 kg??? Ko makan nasi ke ko makan kayu balak anis oi!*  Mana lah aku tauuu...dah dia nak naik, takkan aku nak letak papan tanda kat setiap angle body aku yang bertulis *Dilarang membuat lemak disini!*. Haaa...satu je aku nak tanya, gila ke ape??? Mmg tak lah nak buat mcm tue...*so I really2 need and want to be kerempeng and nice like before.* Nak sangat2 konon, poi ke kobun malas, sawah liat pulak tu! (Tiru lagu Jang oh Jang).

Tapiiii....tak sangka pulak aku dah kene praktikkan tips tu hari ni. Niat di hati, nak le take time dulu, bila ada free time barulah pergi membakar badan. *Hati yang jahat berkata "Elehh...tggu free time baru workout konon, selama ni free time ko ikat badan atas katil kan?? Makan, minum, tido, bangun, semua atas katil. Nasib baik tak de toilet dlm katil ko, kalau takkk..konfem kat situ jugak ko membuang sisa-sisa hidup!* Hampeh betul aku ni. Then, tadi after kelas habis...punyalah girang aku nak balik rumah cepat cause nak aerobik, nak relax-relax cari pasal jap, barulah study for test...alkisahnye, akibat kredit da nazak, aku pun singgah le kat 7E kedai taman sebelah.

Otak berkata: "Takyah mati enjinlah, sekejap je pun. Beli topup jek, plus kete depan mata, tak de orang nak curik kottt...".
Konon macam berani, pastu hati pulak cakap: "Eh, bawak turun jelah beg duit dgn handphone sbb kalau kete kene curi, at least barang penting ada kat aku." *Hurmm...ada jugak manusia mcm aku ni kan??*
All set, maka aku pun melangkah keluar la dari kereta...time nak shut the door, dengan selamba dan terlatih, tangan aku pergi tekan punat lock at master door, soooo....??? Terkuncilah kereta aku bersama segala isi-isi perutnya. (Cause alarm kete aku da lama rosak, and pemalas benau nak pergi betulkan, tiap kali nk lock kete kene gune key, kadang2 melecehkan maka aku melatih tangan aku secara percuma untuk tekan jek punat master lock tu setiap kali keluar kete. Pantas dan mudah! Akibatnyeee...dah terkunci, baru nak perasan! Bak kata pepatah, dah terhantuk baru nak tengadah. Tapi dlm kes aku, pepatah die berbunyi dah terkunci, ko dok jelah kat luar.  Gggrrrr!! *pelempang muka kuat2*

Ha sebijik mcm ni muka aku tadi.

Panik nih, tapi memang tak lah aku nak menjerit macam orang gile kat situ kan, cause benda macam ni da 2,3 kali jugak lah terjadi kat aku. Satu kat campus, first day of class, satu lagi at my grandma house...and now, for the third time, depan 7E taman aku. Ya Allah...sabarrrr jelah! Nak marah, tapi tau salah sendiri, aku hanya mampu mengutuk diri jelah. Ha amik kau! Takut sangat orang bawak lari kete kau, now ko dah terkunci kereta tu, mmg selamat dan sihat walafiat jelah kereta kau kat depan 7E tu kan! Padan muka kau anis oooiiii.

Then sambil control panik, me contact my mom and hubby to informmm....my mom soh ask for help je, but me malu nak buat, cause masuk kali ni if aku ask for help, scara rasminye dah 3 kali kete aku kene raba dengan strangers. HAHA, sooo NO!! My hubby pulak, da tak tau nak cakap ape cause die dah banyak kali pesan kat aku, jangan tekan, jangan tekan, jangan tekan punat tu....pakai keys je lock the door, tapi aku yang dogil nak mampuih, so tak boleh watpa la kannn. My hubby mmg geram habis dgn aku.*Hubby, if you're reading this, I'm sorry.* Hhehe. ;)

Solutionnyeee?? Aku terpaksa menapak agak jauh gak lah untuk balik kerumah aku, and amik spare keys kete. Tgh panas terik tu...dgn wardrobe macam nak ke shopping, dgn wedgesnye, *Well, tmpat blaja mmg field aku berfesyenista!* menapak laju-laju ke rumah and patah balik ke 7E untuk bawak pulang kereta ke rumah dengan menapak,menapak, menapak lagi. *Naik kejang keting and betis aku.* Mujur..ada spare key umah kat luar tu, kalau tidakkk???

Ada spare key kete kat umah, tapi spare key umah pulak tak de, tak ke lagi haru jadinye...??? Mase aku tengah patah patah balik tuuu...mesti orang sekeliling taman aku dok pelik and cakap "Ape ke gila budak ni kehulur hilir pergi kedai pakai baju cam nak pergi bercuti ja...?" HAHA,nasib ko laaaahhh. Lain kali, buat la perangai kelam ko lagi kalau ko agak-agak nak double thrill and the fun jadi orang bangang sekejap.
Menyesal! Sumpah den tak nak buek lagi! *Angkat tgn macam berikrar sambil pasang muka toya.*

Therefore, in the nut shell *Cewahh! Ko karang essay ye?*, moral of the story is...JANGAN KELAM MACAM AKU! *sobs,sobs.* Akibat dah penat menapak, aerobik aku pun digantikan dengan membuat tahi mata. ;)
Assalamualaikum.

Monday, 7 January 2013

Kursus Kahwin!


Assalamualaikum, dan selamat sejahtera diucapkan kepada semua! *Ceh ceh, mcm nk bg ucapan perhimpunan pulak petang-petang ni.* Da lama blog ni terbiar tnpa sbrang update kan...?? *Owner dia malas sgt nk exercise jari plus badan masih sengal2 akibat aerobik scara menjezut! Eh, apa ada kne mgena dgn jari ha???* Hai..ntah la...susah nak cakap. Haiiissshhhh...*hanya mampu mengeluh.* kerana sejak bberapa hari ni, aku rasa mcm aku buntu and tak tau apa yang perlu aku buat sebenarnya. *Padahal byk gile homework kne buat..byk gile preparation mental dan fizikal yg perlu diambil berat, but...ntah la. Tak tau dari mana nak mula actually.* Pernah tak korang rasa mcm ni???? *Maybe aku kene sindrom nervous breakdown kot!* Hhaha!

Well, kol 8 mlm kang, aku ada kuiz statistic, yup MATH! and nowww...aku selamba badak je online and mgarang entry buat tatapan korang tanpa rasa bersalah langsung kat kuiz jap lagi. *entah korang sudi baca atau tidak pun aku tak tau.* Buntu sampai tak tau nk buat ape dgn hidup mnandakan nervous breakdown, and now sempat update blog dikala kuiz in the corner plak adalah tnda2 mental breakdown! Hoho, gila ape aku ni??? Bila pulak physical breakdown aku ek??? *Menghitung hari....detik demi detik...* SAH! SAH? SAH aku da GILA! kikih! ^^,

Ok, entry kali ni is all about kursus kahwin. Kursus kahwin ni actually langkah pertama sekali yang we all kene buat if da pasang niat nak endkan zaman bujang. *Macam aku!* Butttt....if korang rasa korang lambat lagi nak naik pelamin, boleh je pergi kursus ni, tak haram pun...halal halal belaka. Tak de sape nak marah if korang pergi awal-awal2 cause...*Sy bayar, duit sy, saya punya sukalah nak pergi bila pun! kan??* But, dengar kata..kursus ni lagi seronok if kita pergi dengan pasangan hidup kita. *Caution!! Pergi dengan pasangan yang kita betul2 yakin nak end and share the rest of our lives tau. Cause...kursus ni bkn kursus main2 mcm kursus2 motivasi..it is all about marriage and responsibilities!* Be serious yaw!

Contoh sijil!

Sijil ni tiada had limit dan boleh diguna pakai seumur hidup! *Dah guna had, pergi tambah limit lagi..so dah jadi had had. Haishh..rosak bahasa ibunda!* Bayaran kursus kahwin ni murah je...ikut negeri masing2 lah, in Malacca, RM80 sorang. Kat negeri lain??? *You guys kene check sendiri cause lain negeri, lain harganya.* Step nak hadir kursus kahwin??? Amat mudah! *Chit! berlagak mcm pandai jeee...pdahal pergi pun belum.*  Okay, mmg la aku tak pergi lagi, but that doesn't mean yg aku x boleh bagi info kat korang. kan kan kan???
Step die??? Korang kene la search or pergi terus ke pejabat majlis agama negeri masing2 and ask for the schedule so senang korang nak booking, and tetapkan tarikh yang memikat hati korang dan pasangan. *Tips: Book awal-awal cause selalunye kursus ni cepat full.* 

Then, sediakan duit and byarlah ikut harga, then bila tiba hari tu, you all dressed up la kemas2 and menutup aurat for the ladies, and guys pulak wear baju berkolar and kemas. *Nak jadi bakal isteri dan suami kenelah dressed up selayaknye, kan nak timba ilmu perkahwinan ni.* Yang ladies, jgn showed up dgn jeans and tshirt mcm nk pergi mall pulak! Wear baju kurung laaa...sopan sikit! Bertudung okies...??? Guys plak, dont wear selipar and shorts laaa...wear formal attire mcm nak pergi amik lesen memandu tu, baru la nmpak matang and berkaliber!! Nggeee...

Okay, cukup sudah info yang diberi. Oleh kerana me and my hubby tak nak bertunang and terus plan nak kahwin je, soooo...yup, kene la buat persiapan step by step. Mana yang blh didahulukan, kitorg dulukan lah. *Now both of us planning nak hadir kursus kahwin and tgh cari tarikh yang sesuai.* Tak nak nanti dah last2 minute nak terberak baru nak cari toilet! *You know what i mean kan...???* Hihi
Why kitorg tak nak bertunang??? Well, for me, simple...daripada aku bertunang and habiskan duit beribu riban just utk ikat ikatan ni and tunggu 6 bulan, setahun, or lagi dua tahun baru kahwin...baik la kitorang laburkan 2,3 ribu tu dlm majlis nikah dan kahwin terus....! Lagi jimat. Tak membazir, and kurang penat! 2,3 ribu pun duit jugak tauuuuu....bkn titis titis hujan. ^^,

Infact, bertunang ni....dugaan die lagi maha hebat dari time berkasih sayang tau. OMG, tak sanggup aku nak tempuh. *Tgk my sis punya dugaan tunang je dah cukup buatkan mata aku terbeliak.* Sooo...conclusion is, NO TUNANG TUNANG AT ALL! Tak menyesal??? Tak nak rasa bergelar tunang kepada pasangan ke?? Actually, dlm islam...me and my hubby da lama bertunang da. Cause dia da melamar me dpn my family. Bertunang is just an adat. Adat yang membebankan walaupun seronok. Tapi seronok tu sekejap je...dugaan yang banyak. True story!! Al maklum laaa...darah manis kata orang. Tang mana yang manis pun aku tak tahu. hehehe! Like us, we lebih prefer kahwin terus. Meaning that petang jumaat aku bertunang, malam tu jugak aku nikah. *Contoh je.* Haaa...kan simple! Jimat belanja...takyah dok pening2 nak kuar duit banyak2, lastly...kita end up dgn nikah jugak kan???

Bersanding tu pun...dlm islam, ala kadar je sudah memadai, mcm kenduri doa selamat, utk menghebohkan perkahwinan pada masyarakat, but adat melayu je yang leceh, nak kene sanding bagai, and all that cost a fortune you know??? Everything gune money, money, and MONEY! Sekarang ni tak dak lagi sistem beli barang pakai air liur...so, it's a bit membebankan jugak lah. Of coz aku pun nak rasa bersanding dlm majlis yg meriah, cantik and all that...but, dengan title student and tak bekerja lagi, but dah rasa nak kahwin sgt2, and know that both of us boleh kahwin dgn mgikut adat islam shaja, agak terasa la beban di kepala, bila kene ikut adat melayu, cause skrg ni if kita perhatikan disekeliling kita, adat lebih diutamakan dari agama.

But it's okay, cause the truth is..kahwin sekali je seumur hidup and aku pun nak rasa diraikan jugak, so yeah,  bersanding it is! Title student and no income tak menjadi penghalang, if we already have the money. *Like us! kihkih!*  Tahun ni je aku rasa hidup bujang....tahun depan, insya-Allah jadi isteri si dia yang tercinta. *Benda baik Allah tolong. Aminnnn.* And....me tak nak fikir-fikir sangat and menghitung hari sgt, cause nanti terasa waktu berjalan dengan sungguh lambat sedangkan hati dah melonjak-lonjak nak kahwin. GATAL! hahaha, sooo...toksah dok fikir-fikir la. Buat cam biasa jeee....ready step by step *Step by step..uooh baby! Lagu theme for Jae Suk oppa dlm Running man!* tup tup, daaaa tiba masa, so KAHWIN!!! yeay!! okay. that's all for now, tata titi tutu! off to study...! ^^,

Wednesday, 2 January 2013

Welcome 2013 and Goodbye 2012!


Assalamualaikum...hye alls! Well, I guess it's not too late to wish you guys HAPPY NEW YEAR!!! (Come on...baru 2 January 2013 kan??? so, tak terlambat lg la). Actually, patutnye dr smalam nk hupdate blog nie, but x de mood lansung nk mgarang entry cause busy minum air mata sendiri. HEHE! Why minum air mata?? Mcm da x de air lain nak minum! Ke bekalan air kat my house dah kene potong??? NOooo laahh!
Me busy minum air mata causeeee....my hubby da balik JB to continue his new sem. (lek sudahhh...JB-Melaka 3 jam je kot!) Memanglahhh 3 jam, buttttt.....me da 2 bulan berkepit dgn my hubby siang malam, know that he's always here for me, then suddenly...PAP! I'm alone...i'm a loner kat melaka! (I have my girls here, but I really2 need my hubby la.) Aiyakkkk,cant control my emotionnnn. :'(

That's why I'm not in the mood for hupdating yesterday, and now...bosan la plak, tak tau nk watpe, so might as well hupdating je la. *Sobs sobs* Goodbye 2012...!!! Somehow, I manage to went trough 2012 and there's a lot of sweet memories that I will love to treasure for the rest of my lives for sure! Nowww, here I am, and here we are in 2013...not much had changed, cause we still have our Monday-Sunday and we still have January - December to put up with, every yearrrr, but one things for sure do change is our AGE!!! Geeeee! I'm gonna be 21 this year! (My hubby da masuk 21 officially on 1 JANUARY 2013 ^^,)
Yup, he's a new year baby! *It's one of the reason that makes me adore him so much*

Bru je masuk taun 2013...belum smpai prtengahan tahun lagi pun and ak da x sabar2 nak 2013 ended cause tak sabar nak tamatkan zaman bujang kami berdua. *Oopsie! I'm not supposed to spill it out. Tepuk mulut laju2.* Anywho, well...I'll give more details about it around August this year k. Wait for it! ^^,
We're one step closer alreadyy, and I'm totally excited bout it! Cakap nak get married next year, but tetiba announce nak kawin tahun ni pulak kan *Hamboi, tak mnyempat2. Mmg kerja gile namanya!* LOL

Last night...when i was on the phone with my hubby *cakap sambil nangis teresak2 mcm budak kecik cause rindu and nak my hubby here beside me*, I thought no one heard me crying. Sekali...this eve my mother ask me "Malam tadi asal ko nangis? Sampai bengkak-bengkak mata. Melilit-lilit baju kat badan." and I was like *buat muka terkejut and menafikan sekeras2nye yg aku tak menangis langsung mlm tadi* Aiiiyakk, blushing!!

Agree sgt2!!
I thought no one heard me crying like a baby and yeah, ak if nak tido, I'll sleep with my hubby clothes *baju yg penuh dgn peluh and bau my hubby* cause it helps me sleep and feel like his here, so close to me! Everytime my hubby nak balik JB, a months before ak da pesan siap2 kat my hubby supaya pakai satu baju byk2 kali, cause I want to smell him and his sweat. Makin basah baju tu dengan peluh, makin aku suka.  *Baju ni wajib ada!*

And I'll put and cari bahagian ketiak my hubby and sniffs it all the time, through day and night cause I'm addicted to his arm pit smell. HEHE *yeah, I know, many will said it's unbelievable dude! What is wrong with youuu?? Are you insane??? Ueewww, that's gross!* But for me...??? It's possible dude! It's not gross at all but it's refreshing, it make me feel calm, make me feel him always! Me love it and me like it!
Reasons why I'm madly in love,crazy, and adore my hubby soo damn much:

Dunno why but i think pic cartoon ni a bit like my hubby.


  • He's the love of my live! 
  • He's everything for me. (Yup, all the pakej yg aku cari ada pada my hubby.)
  • He's one of a kind! (Tak ada laki lain yg istimewa mcm my hubby and ak tak pndang laki lain walau dgn sebelah mata sekalipun cause I've got mine.)

  • Dia seorang yang menjaga solatnya. (Everytime we go for a date, masuk waktu jee, tak kira kat mana pun kitorang berada mase tu, whether tgh shopping ke, dlm kereta ke, ape ke, he always said "Sayang, da masuk waktu. Jom cari surau or masjid, abang nak solat." <3
  • He's the one yang sanggup berjaga malam and tahan mata sampai pukul 6 pagi semata-mata sebab nak tunaikan solat subuh.
  • He's the one yang always solat at surau near his block at his IPG.
  • Sometimes..my hubby will go to the mosque to perform solat and read yassin. (khamis malam jumaat.)
  • He's sacrifice everything for me.
  • He loves me so much as I love him.
Annnnddd...much more. Ponat nak bgtau you ollzzz banyak2, so me bgtau mana yg penting je lah. Sorry la guys...otak jammed and now I feel like what the pan yang aku mengarut kat sini???! *Tepuk dahi, tampar muka sendiri.* I guess...entry ni is all about my hubby cause I'm in missing influeza. *Demam rindu* 

Anywho, sorry for wasting your timeeee, *tak berniat pun sbenarnye* and I hope...everything will running smoothly this year, according to our plan. Doakan kami ye! ^^,

and of coz, I hope 2013 will bring us more happiness, laughter, success, health, wealth and much more!
Till then...have a good day ahead guys. Good night! ^^,