Nikah!

Nikah!

Friday, 28 December 2012

3D Greetings Card!!

Good Evening everyone...and salam jumaat! How are you today...?? Me not feeling well cause bru je bagun dr tidur. Apa???!! Bru bngun tido??!! *Haha, yes, cause...mlm td aku jadi burung hantu, then siang2 hari ni aku jadi kelawar la pulak! Cant avoid it...* Sakit2 badan ha...maklumlahhhh, overdos sleeping! 

Okay, straight to the point, nampak tak gmbr kat atas tu?? yeah, It's about 3D greeting cards!! Dah lama gile aku cari kad2 greeting yang 3D ni, at last, tahun 2012 ni baru aku jumpa...! Lambatnye card2 ni berubah personality! Grrr...*Lama tggu tau tak!* :(

Actually, I'm quite disappointed with the card's company, cause tak mengerti why diorang tak produce card2 yang menarik and bermakna??? Yang mampu buat orang2 yang sentimental mcm aku ni rasa nak borong semua kad2 tu once I laid my eyes on them??? Selama 20 years aku hidup ni, jarang aku jumpa kad2 yg cantik, has deep meaning, and yang mampu smpaikan ape yg aku nak. Kdg2 design da lawa, but wishes dlm tu tak kne la plak. Kdg2 plak, wishes da mgancam sgt, but design tak cantik. Korang plak mcm mana? Ke...da tak heran dah nk guna kad2 ni cause dunia da maju, teknologi pun da canggih kan?? Hiiiissshhh!! Tak boleh jadi ni, ak rasa mcm nk bukak company buat greeting cards la pulak! Hewhew!


Greeting cards yang aku sgt2 suka and menepati citarasa aku is the ones at MEMORY LANE stall, yg mcm kat atas ni. It's special! But kat melaka ni, tak de pulak stall memory lane...dulu ada, but ntah knpe tutup ntah, so it's difficult jgk la nk cari kad2 yang creative like those. Yang banyak dijual sekarang ni mcm yang kat bawah ni ha. Take a look...
I'm not saying that these card tak creative...but for me, it's simple. Not really my taste actually. Anyway, now...take a look at these 3D cards yang menjadi pujaan hatiku! *Cakap dgn nada ajis dlm film seniman bujang lapok!* 
See?? Lawa and creative sgt2 kan??? Me like it, me love it sooo much!! Maybe kat tmpat lain kad2 mcm ni da lama ada, and aku je make such a big fuss bout it now, cause yeah, I'm living in Melaka, so how am I suppose to know if kat ni da lama wujud kat negeri lain??? Sooo...I;m saying kat melaka, you guys can find these cards at dataran pahlawan, besides POMMES stall. Kdai diorang bersebelahan shaja...sambil cuti2 mata nak pilih card, bolehla grab POMMES sbiji and sink your teeth into the delish caramel apples! ^^, Tak tau POMMES tu ape??? If berminat nak tau, boleh la klik-klik dan baca DI ENTRY YANG INI!
Price range 3D cards ni antara RM30 - RM50. It's a bit pricy, butttt...it's worth it right??? Design die sgt2 terperinci sbb tu harga die a bit mahal skit. 

Maybe ramai yang dah tak peduli dgn kewujudan kad2 ni and prefer give SMS je when it comes to celebrates one of the special days of our love ones, but...honestly, giving a card rather than some SMS really brings the warmth to those moments, and later on, when we were older than we are today, we would like to sit around our precious moments back then right?? And I'm telling you, there's nothing more that can remind us of that very special moments in our lives, rather than the memories itself and a piece of card. True story! 

A piece of card, can brings a warmers thought in our mind, a piece of card can makes our lips smile so bright, and a piece of cards can reminds us of the memories that we treasure sooo much! <3  ^^,
So, that's all from me. Hope you guys enjoy my piece of writing, and I'm wishing you a bright day ahead! 
Au Revoir! 






No comments:

Post a Comment

<3 <3 "Leave Your Thought! Thank You." <3 <3